utorok, 27. novembra 2012

Bravčovina s hríbovou oblohou

 

  Dnešné jedlo dňa si pripisuje na účet moja polovička, ktorá sa rozhodla, ako už niekoľkokrát predtým, pripraviť niečo mäsité z vlastnej hlavy. Musím sa priznať, že tentoraz to chutilo naozaj báječne (niežeby to inokedy chutilo zle), a preto som sa rozhodla zverejniť postup na chutné a celkom rýchle jedlo pre tých, ktorým niekedy tá teta fantázia dochádza, a naopak pocit hladu v žalúdku prichádza.

Toto množstvo vyjde na 3-4 porcie:
 
olej
600 g bravčovej kotlety
korenie (soľ, mleté čierne, mletá sladká paprika, hubové korenie)
sójová omáčka (hubová, cesnaková)
1 hovädzí bujón
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 hrste sušených hríbov
350 ml hovädzieho vývaru
 
 
  Na dostatočnom množstve oleja vo veľkej panvici opražíme dobiela na tenké plátky nakrájanú bravčovinu, ktorú sme vopred na 1 hodinu nechali namarinovanú koreninami odstáť v chlade,  a po jej zatiahnutí potrieme každý kus trochou ochutenej sójovej omáčky. Vo výpeku necháme rozpustiť bujón (ak je výpeku málo, prilejeme trochu vody). Kotletové pláty smažíme bez pokrievky z oboch strán dovtedy, pokiaľ nie sú mäkké po vpichu vidličkou alebo noža (netrvá to ale dlho, tak veľmi neodbiehame).
   V menšom hrnci s nepriľnavým povrchom necháme rozpáliť olej a vsypeme doň cibuľu pokrájanú na stredne veľké kocky s cesnakom pokrájaným na tenké pláty. Osmahneme dosklovita. Potom pridáme hríby (u nás to bolo Judášovo ucho - tie sme si vopred namočili do studenej vody, a potom ich pokrájali na malé kúsky) a všetko to zalejeme vlažným vývarom. Hrniec zakryjeme pokrievkou a za občasného premiešania dusíme asi 15-20 minút, pokiaľ sa všetok vývar nevyparí. Vtedy odokryjeme pokrievku a povaríme ešte 5-6 minút.
  Podávame s cestovinami či ryžou a so zeleninovou oblohou.
 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára